Υπηρεσίες Ψυχολόγου

Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία
με αιτήματα που αφορούν:

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ

Όταν οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με την διάγνωση της υπογονιμότητας, συχνά περιγράφουν ότι βιώνουν μια περίοδο με πολύ έντονα αρνητικά συναισθήματα. Καλούνται να διαχειριστούν μια σειρά από ζητήματα για τα οποία δεν υπάρχουν έτοιμες λύσεις. Όσο και αν έχουν προχωρήσει οι τεχνολογίες αναπαραγωγής που συμβάλλουν στην συνέχιση και την διατήρηση της ζωής, δεν θα πάψουν να υπάρχουν και οι αναπαραγωγικές απώλειες. Τότε χρειάζεται επαγγελματική βοήθεια προκειμένου οι απώλειες αυτές να αναγνωριστούν και να γίνουν αντικείμενο της σωστής διαχείρισης. Διαβάστε περισσότερα.

ΠΕΡΙΓΕΝΝΗΤΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ & ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΠΕΝΘΟΣ

Οτιδήποτε βιώνεται ως απώλεια, εγείρει θρήνο. Η διαδρομή προς της γονεϊκότητα μπορεί να έχει πολλές αλλαγές και ανατροπές στις οποίες φωλιάζουν απώλειες. Οι απώλειες αναπαραγωγής είναι συχνά και παραγνωρισμένες, για τις οποίες η συμβουλευτική μπορεί να είναι πολύ βοηθητική προκειμένου κάποιος να ανακουφιστεί και να μπορέσει να εντάξει την απώλεια στην ιστορία της ζωής του. Συνήθως οι απώλειες αυτές χαρακτηρίζονται από μεγάλη οδύνη και επηρεάζουν όλα τα μέλη μιας οικογένειας. Διαβάστε περισσότερα.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΖΕΥΓAΡΙΟΥ

Τα ζευγάρια έρχονται αντιμέτωπα με την υπογονιμότητα και καλούνται να διαχειριστούν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην σχέση τους μια κρίσιμη περίοδος με έντονα συναισθήματα. Η συμβουλευτική ζευγαριών ιδιαίτερα είναι χρήσιμη στην αντιμετώπιση προβλημάτων της σχέσης ή του γάμου και, κυρίως, προβλημάτων που αφορούν την επικοινωνία, την λήψη αποφάσεων και την επίλυση συγκρούσεων. Ακόμα, όμως, και αν έχουν καταφέρει να γίνουν γονείς, μπορεί το ζευγάρι να έρθει αντιμέτωπο με προκλήσεις για τις οποίες χρειάζεται εξειδικευμένη βοήθεια ώστε να τις αντιμετωπίσει. Διαβάστε περισσότερα.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Η εγκυμοσύνη μετά από υπογονιμότητα βιώνεται ως «πολύτιμη» και επισφαλής. Ο φόβος, το άγχος και η αμφιθυμία περιπλέκουν την προσαρμογή στην εγκυμοσύνη και την μετάβαση στην μητρότητα.  Όταν τα θέματα που ανακύπτουν δεν τύχουν ανοιχτής επεξεργασίας με τη βοήθεια της ψυχοθεραπείας, συχνά  αναδύονται κατά την εγκυμοσύνη και μετά τον τοκετό, δυσχεραίνοντας τόσο τη σχέση του ζευγαριού όσο και τον δεσμό του με το μωρό που θα γεννηθεί. Διαβάστε περισσότερα.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Υϊοθεσία – Μόνος Γονιός – Ομόφυλα Ζευγάρια

Εδώ, δεν αναφύονται πάντοτε θέματα που σχετίζονται με την υπογονιμότητα. Συχνά όμως υπάρχουν ζητήματα που σχετίζονται με την επιθυμία για την απόκτηση παιδιού, τη διαδρομή μέχρι την ικανοποίησή της και τις ιατρικές διαδικασίες και ψυχολογικές διεργασίες που τη συνοδεύουν. Στις περιπτώσεις αυτές, η εξειδικευμένη ψυχοθεραεία μπορεί να προσφέρει σημαντική στήριξη και ανακούφιση. Διαβάστε περισσότερα.

ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΟΝΕΪΚΟΤΗΤΑ

Η ατομική ψυχοθεραπεία στοχεύει στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος στην καθημερινότητά του, που έρχονται στην επιφάνεια με την μορφή συγκεκριμένων κλινικών εικόνων. Μέσα από την ψυχοθεραπεία είναι δυνατόν ο/η θεραπευόμενος/η να ενδυναμωθεί και έτσι να βρει μια νέα οπτική σε ό,τι τον δυσκολεύει. Ο θεραπευόμενος μπορεί να στοχεύσει σε μια νέα, πιο ταιριαστή για τις ανάγκες του, ζωή μέσα από νέους δρόμους. Διαβάστε περισσότερα.

Πως Δουλεύω:

Με κάθε άνθρωπο που συναντώ, προσκαλούμαι σε ένα ταξίδι όπου τον συνοδεύω με σεβασμό, ανθρωπιά, ευελιξία και εμπιστοσύνη.